After care

Aftercare – Bryn

Aftercare-proceduren er en afgørende faktor for hvorledes det endelige resultat af behandlingen vil blive. En stor del af resultatet er således afhængig af, at man som kunde, efterfølger denne vejledning.
Et utilfredsstillende helet resultat kan desuden betyde at man er nødsaget til at få flere behandlinger end normalt.

Dag 1
Brynene vil væske i op til 6 timer efter behandlingen. Vi anbefaler at man aftørrer brynene hver 5-10 minut den første halve time uden at påføre cremen. Efter den første halve time vil huden som regel være faldet lidt til ro og hvis man væsker meget, skulle det også gerne være aftagende her. Herefter skal brynet aftørres 1 gang i timen med en let fugtet vatronddel og efterfølgende påføres et tyndt lag Aftercare creme med en vatpind. (brug endelig ikke fingrene!) (OBS: Ved meget sensitiv hud eller ved ekstrem meget lymfevæske skal processen i stedet foretages hver halve time.)
Processen gentages indtil brynene ikke længere afgiver lymfevæske. (3-6 timer)
Huden i og omkring brynene vil føles ømt, kan være let hævet og der kan ofte ses rødme i området. Dette falder som regel til ro efter max 48 timer.
Det er meget vigtigt at man undgår at brynene kommer i kontakt med make-up, hudplejeprodukter og andre produkter da brynene skal betragtes som et åbent sår/hudafskrabning og der er således risiko for infektion samt et utilfredsstillende resultat, såfremt at dette ikke overholdes. Benyt således kun den aftercare creme du har fået med i dit Aftercare kit.

Man må ikke solbade, gå i sauna, benytte swimmingpools eller bade i havet. Man må ligeledes heller ikke træne eller udføre anden aktivitet, som kan forhøje risikoen for infektion samt øget væskedannelse.

Dag 2
Såret væsker normalvis ikke længere og derfor er det ikke nødvendigt med aftørring af brynene. Skorpen begynder så småt at dannes og farven vil derfor gradvist blive mørkere. Det kan forekomme at denne gradvise oxidering af brynene kan være forskellig fra det ene til det andet bryn.

(For nogen er denne oxidering panik-fase nr. 1)
Brynene kan fortsat være ømme og i enkelte tilfælde kan der stadig være en lille smule hævelse. På dag 2 påføres der en smule Aftercare creme efter behov (det kan være 2-3 gange om dagen eller blot når huden føles strammende eller kløende) Dette gøres for at beskytte og give en fleksibilitet til den begyndende sårskorpe. Man skal undgå at smøre med fingrene og fortsat benytte vatpinde ligesom på DAG 1. Dette er for at forhindre en mulig infektion i brynene. Det er normalt at der kan komme lidt farverester på vatpinden efter påførelse af cremen, dette er blot overskudsfarve. Der må fortsat ikke kommes make-up, renseprodukter eller noget som helst andet på brynene end den medfølgende Aftercare creme fra din behandler. Der må fortsat ikke trænes, bades i pool eller hav, dyrkes sol eller sauna.

Dag 3-4
Sårskorpen er nu dannet og såfremt at man har været grundig med sin aftørring af væske på dag 1, så er den meget fin og tynd og ses derfor ikke så tydeligt. Farven vil fortsat se mørkere ud end det endelige resultat, grundet den overskudsfarve der sidder i sårskorpen.
Brynene føles som regel lidt tørre og der kan være en strammende kløende fornemmelse pga. den tørre skorpe. Man bør kun smøre brynene en smule efter behov, men mest af alt har brynene brug for ro og fred til at hele. Man skal derfor ikke røre dem for meget.
Makeup og andre produkter er fortsat forbudt.

Dag 5-8
Skorpen vil nu begynde at løsne sig lidt og der vil evt. falde små flager af, forskellige steder på brynet. Andre vil opleve at det ”fnulrer” af, når man smører dem med Aftercare creme og nogen oplever ikke rigtig at den falder af, hvis den har været meget fin/tynd..
I disse områder, hvor skorpen og overskudsfarven er faldet af, ser farven ofte lysere og mere transparent ud. På nogen kan det endda se lidt rødligt/lyserødt ud - dette skyldes at det er NY hud som nu skal reparere sig selv og genopbygges. Nogen oplever også at farven ser så lys og gennemsigtig ud at det næsten ikke kan ses. (Dette er - for nogen - panikfase 2)
Afstødningen af skorpen skal ske i hudens eget tempo og man må ikke tvinge skorpen af før tid, da man ellers kan få ”huller” uden farve i brynene. Når skorpen er helt væk, så behøver man ikke at smøre brynene med Aftercare creme længere. Fra dette tidspunkt skal huden blot have fred og ro til at genopbygges.


I takt med at skorpen falder af, vil man erfare at der kan være ujævnheder i pigmenteringen, dvs. at nogle dele af brynet ser mørkere eller lysere ud og der kan således være u-ensartethed og forskel på brynene, da det ene bryn eksempelvis kan have optaget mere farve end det andet osv. Dette er helt normalt og vil korrigeres på de obligatoriske efterfølgende touch ups som man SKAL have. Det er også derfor at en bryn-behandling består af 2-3 behandlinger inden at resultatet kan betragtes som værende færdigt.

Dag 9 og frem...
På dette tidspunkt i helingen er alt sårskorpe og overskudsfarve som tidligere nævnt, faldet af og huden er i gang med at genopbygges. Det tager ca. 28-30 dage for en normal hud at genopbygge hudens yderste lag og huden er således tyndere og mere sart end normalt.
På nogle, vil man kunne se denne sarte tilstand, som en rødmen i brynet og i kanten rundt om brynet. Man skal huske at beskytte brynene imod solen i denne periode. Solen kan blege farven kraftigt og kan desuden lave solskader/hyperpigmentering på den skrøbelige tynde hud.

Man bør ligeledes heller ikke benytte kraftige aktive produkter med ingredienser som A-vitamin og lignende, da man således også kan påvirke resultatet. Brynene og huden skal have ro til at hele og genopbygges for det bedst mulige resultat.

OBS: Det er individuelt hvornår skorpen falder af - for nogen sker det på 4-5 dagen og på andre sker det på 6-7-8 dagen. Begge dele er normalt.

Husk på at: For mange kvinder, er det en meget stor beslutning at få foretaget en behandling
som denne. Brynene har nemlig en ret central betydning for vores udseende og ofte har man nøje overvejet behandlingen og de fleste har således også meget høje forventninger til resultatet – nogle gange kan disse forventninger desværre være alt for høje og urealistiske.
Det er enormt vigtigt at anerkende at resultatet ikke vil være fyldestgørende efter 1 behandling og at det er en proces man indvilger i at gennemgå.
Husk derfor på at en overfladisk pigmentering af huden, er en proces, som kræver minimum 2 behandlinger og ofte 3, førend at pigmenteringen er helt jævn, ensartet og farvemættet. Forbered dig mentalt på dette faktum.