General information

Generel information om permanent makeup

 

Vigtig info om Permanent Makeup

Læs venligst dette, inden du beslutter dig for at få udført Permanent Makeup hos os – her finder du vigtige oplysninger og svar på de oftest stillede spørgsmål!

 

Herunder kan du læse de generelle informationer om permanent Makeup, samt svar på de oftest stillede spørgsmål. Dette er skrevet til dig, som kunde, for at sikre, at du er korrekt informeret om Permanent Makeup og de muligheder der er ved denne behandlingsform, men samtidig også for at informere om de overvejelser du bør foretage dig inden en behandling, hvilke forholdsregler du skal tage, samt øge forståelsen af de risici, der kan være for dig, som forbruger.

 

Vi anbefaler at du læser det hele grundigt igennem, inden du beslutter dig for at få udført en behandling, så vi sikrer os, at du har sat dig grundigt ind i denne type behandling og ud fra dette, har taget en velovervejet beslutning, om at få udført din behandling hos os.

Viden, information, tillid samt afstemning af forventninger er afgørende elementer, for at sikre, at du får en god oplevelse og at du ender op med et resultat du bliver tilfreds med.

 

God fornøjelse med læsningen!

 

Hvad er Permanent Makeup og hvordan udføres det?

Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet, vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, såfremt at man ønsker at bevare det optimale resultat.

Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug samt mange andre faktorer, som vi vil informere dig om.

 

Grundig samtale

Vi vil på behandlingsdagen tage en grundig samtale, så vi sikrer os, at dine ønsker imødekommes og resultatet bliver som ønsket.

 

Oplysninger og sikkerhed

Inden behandlingsdagen, vil vi bede dig gennemlæse og forstå dette dokument vedrørende behandlingen. På selve dagen skal du udfylde og underskrive en formular vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger til os, af hensyn til sikkerheden ved din forestående behandling.

 

Proceduren

Inden behandlingen påbegyndes, vil du få påført bedøvelsescreme. Denne bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20-30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt at der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve proceduren.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rødmosset i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant.

Hævelsen aftager i løbet af 1-2 dage og det samme gælder rødmen. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området.

Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt.

Farven vil typisk falme 20-60%.

 

Helingsprocessen

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor er en smule lyserød.

Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød).

Ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man “hiver farven med ud” og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

 

Komplet heling

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 6-10 uger efter den oprindelige behandling.

 


 

Nouveau Contour maskiner og udstyr

Vi udfører behandlingen ved brug af Nouveau Contour maskiner og andet udstyr herfra. Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ift. Tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet og vi har både digitale og computerstyrede maskiner, samt manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter for at kunne levere de absolut bedste resultater. Computeren i maskinen kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0,01 sekunder.

I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål, til hver kunde og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour udstyr, altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikkert.

 

Hvem kan få Permanent Makeup?

I princippet er Permanent Make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til de listede symptomer, kan især have meget stor glæde af Permanent Make-up. Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker Permanent Makeup, end det som er remset op, dette er blot for at nævne nogle få.

 

·       Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn

·       Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn

·       Allergi overfor kosmetik

·       Usikre hænder

·       Brugere af briller og/eller kontaktlinser

·       Alopecia

·       Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)

 

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer der ikke er egnede kandidater til Permanent Makeup. Du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder.

 

·       Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)

·       Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt at der behandles alligevel og det er således også på eget ansvar at behandlingen udføres)

·       Lchtiosis (Hudsygdom)

·       Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)

·       Tendens til keloid ardannelse

·       Lupus (reumatisk sygdom)

 

Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser os om dit helbred, således at vi kan råde og vejlede dig korrekt.

Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder.

 

·       Gravid og/eller ammende

·       Herpes/forkølelsessår

·       Brug af Roaccutane

·       Brug af Kortokosteroider

·       Betændelsestilstande i kroppen

·       Feber

·       Hormonforstyrrende præparater

·       Anvendelse af Bryn-serum

·       Pollen allergier

 

Udover det oplyste ovenfor, har vi en meget klar behandlings politik, dette er for at beskytte os selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.

Som udgangspunkt behandler vi ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad Permanent Makeup er, eller på kunder der mangler forståelse for den proces som behandlingen indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler der skal tages op til overvejelse inden man vælger at modtage behandling.

Vi behandler heller ikke, hvis vi fornemmer, at du som kunde, er usikker ift. behandlingen og ikke har tillid til vores faglighed, professionalisme samt vores færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup.

Vi afviser også at behandle kunder som har urealistiske forventninger til det resultat der kan opnås med permanent makeup samt kunder der ønsker at få bryn, som ligger udenfor de korrekte æstetiske principper.

Ligeledes behandler vi heller ikke kunder med meget markant og ukorrekt udført Permanent Makeup fra anden klinik.

Såfremt at man har fået udført behandling et andet sted tidligere, skal der altid foregå en konkret vurdering fra vores side, hvor vi klarlægger om vi mener at vi kan forbedre det resultat der allerede er lavet. Dette kan ske, ved at sende os tydelige billeder, som vi kan vurdere ud fra.

 

Risici og forholdsregler ved Permanent Makeup

Som Permanent Makeup artist udføres vores håndværk på et levende lærred – nemlig din hud! Der er, uden tvivl, stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde, har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved Permanent Makeup.

Der er heldigvis rigtig meget, som vi har kontrol over, som professionelle behandlere. Det som vi har 100% mulighed for at kontrollere, er vores analyse, vores opmåling, vores optegning, vores teknik med nålene, vores dybde og vores farvevalg. Alt dette foretages, ud fra vores viden og ekspertise!

Vi analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande, du udfylder et helbredsskema, som vi gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan vi have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Vi sørger, desuden, for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til Permanent makeup falmer over tid, det er de ganske enkelt “lavet” til at gøre, da Permanent Makeup jo ikke skal fungere som en rigtig tatovering og forblive tydelige i huden for altid. Dette betyder, at eksempelvis brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, kan blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt samt din egen underliggende hudtone. Dette er, altså således, fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven.

Hvis man ikke ønsker at have Permanent Makeup længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har synlige farverester i huden. Man kan, i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder vi at få lavet Permanent Makeup!

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca.1 gang om året og en opfriskning koster som regel ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

 

Bryn –Hvilke muligheder er der?

Brynene er ansigtets ramme og kan fuldstændig ændre dit ansigtsudtryk!

Tynde, sparsomme, asymmetriske bryn eller bryn med uregelmæssig hårvækst kan justeres, korrigeres og formes med permanent makeup, så du opnår den bedst mulige form til lige præcis din ansigtsform, din øjenform og din knoglestruktur. Eventuelle ar på øjenbrynene kan også dækkes i de fleste tilfælde og hvis du eksempelvis har epileret dine øjenbryn i årevis, og dermed har mistet din naturlige hårvækst kan det visuelt genskabes med permanent makeup og dit ansigtsudtryk vil være komplet igen.

Vi sætter altid meget tid af til den første behandling for at måle ansigtet op og designe formen ud fra de korrekte æstetiske principper og med udgangspunkt i den enkeltes eget bryn. Vi gør desuden rigtig meget ud af, at der skal være en god dialog og tillid imellem os og kunden. Vi er fuldt ud bevidste om at øjenbryn har stor betydning for de fleste kvinder og derfor er det også helt og aldeles afgørende at der er tillid imellem os og at du, som kunde, stoler på vores evne til at udføre vores håndværk. Det er vigtigt at være helt indforstået med at bryn altid kræver minimum 2 behandlinger, før at de kan betragtes som værende færdige. Dette skyldes at vi arbejder så overfladisk i huden, at noget af farven vil afstødes i løbet af hudens månedlige fornyelse af hudceller. Ved nogle hudtyper og behandlinger er det ikke ualmindeligt at der skal 3 behandlinger til, før at det endelige resultat kan ses. I særlige og sjældne tilfælde kan det ske at der skal mere end 3 behandlinger til og yderst sjældent kan det også forekomme, at huden slet ikke vil optage farven. Dvs. at kroppen frastøder pigmentet, ligesom det også kan forekomme ved andre kosmetiske indgreb, hvor der placeres et fremmedlegeme i

kroppen. Dette kan umuligt forudses af behandleren eller kunden selv og i disse tilfælde ydes der ingen refundering af penge for behandlingerne, som er foretaget. Dette må betragtes som en sjælden risici.